… Je pakt de laatste kleren in je koffer, drinkt je koffiebeker leeg en loopt naar de keuken. De deurbel gaat. Je kijkt op je horloge en ziet dat jouw privé chauffeur precies op tijd is. Hij brengt je vandaag naar het pittoreske Giethoorn in de kop van Noord Overijssel, het Venetië van het Noorden, waar je de komende dagen jezelf gaat laten verwennen. De autorit lijkt zo voorbij en bij het hotel dat voor je is geboekt ligt de rode loper uit. Je koffer wordt uit de auto gehaald en de bubbels staan klaar.

Je wordt naar je kamer gebracht die ruikt naar jasmijn en lavendel... Je hebt nog even de tijd om je te verkleden voor het 5-gangendiner dat voor je zal worden gemaakt in een van de restaurantjes aan het water… Je wordt er gebracht, in de watten gelegd en ’s avonds terug op je kamer staat een lekker slaapmutsje voor je klaar en ligt je bed al open geslagen voor een heerlijke, rustige nacht. De volgende dag wordt je wakker van het ganzenkoor en geflirt van de eenden en begin je de dag goed met een uitgebreid ontbijt op het terras, waarna je in een originele Gieterse punter naar het onbewoonde eiland in één van de Gieterse meren wordt gevaren.

Je picknickmand puilt uit met vegetarische lekkernijen die speciaal voor jou zijn klaar gemaakt, met zonnecrème en alle informatie die je verder voor die dag nog nodig hebt. Je luiert, zont, winkelt, geniet en ’s avonds is alles voor je geregeld en de volgende dag staat er een uitgebreide brunch klaar en is een mooie wandeling gepland.

Je sluit de dag af met een heerlijk rondje fietsen waarbij een route met de mooie high lights voor je is geregeld. ’s Avonds nog een heerlijk diner met bijpassende wijnen en dan staat de chauffeur al weer op de stoep. Hij tilt je koffer in de auto, je zwaait naar de lieve mensen van het hotel en zakt weg in de achterbank….Giethoorn….ik kom zeker weer terug! ...