De Bokkenparade tovert de straten van Giethoorn om naar Bokken promenades! 50 kleurrijke bokken gaan in Giethoorn de straten sieren en worden gemaakt door inwoners, ondernemers en andere creatievelingen uit het dorp. De 7 mooiste bokken spelen de hoofdrol in de I❤️Giethoorn gondel in 2020; De wolf en de 7 geitjes! Door de speciaal gemaakte bokkenroutes kom je langs alle bokken die meedoen! Angelique van ‘t Riet van I❤️Giethoorn organiseert De Bokkenparade met als doel het verbinden van alle inwoners en ondernemers in Giethoorn en op ludieke manier Gieterse pijlers daarin te betrekken. Zoals de oorsprong met de geiten van Giethoorn en de gondelvaart in 2020. Daarnaast eindigt De Bokkenparade met het bekend maken van de winnaars tijdens het Winterwendefeest op 21 december 2019 die plaatsvindt in De Witte Hoeve. Een jaren ‘60 en ‘70 themafeest met de wens dat dit feest een jaarlijks terugkerend eindejaarsfeest wordt voor de bewoners, met de bewoners. Klik hier voor meer informatie over het themafeest!

Er staan vanaf 14 oktober t/m vrijdag 20 december 2019, 50 kleurrijke Bokken in de etalages, achter ramen, op terrassen en in de tuinen van inwoners en ondernemers van Giethoorn. Iedereen kan deze bokken bekijken en via een stemkaart of via Facebook aangeven welke zeven Bokken zij de mooiste vinden. De 7 Bokken met de meeste stemmen worden op het Giehoornse Winterwende feest op zaterdag 21 december bekend gemaakt en spelen in 2020 de hoofdrol op de I❤️Giethoorn Gondel: ‘De wolf en de 7 geitjes’!

Iedere Bok in Giethoorn heeft een nummer. Je stemt op het nummer van de bok. Dat kan via stemkaarten die beschikbaar zijn bij alle deelnemers aan de Bokkenparade en via de Facebookpagina van I❤️Giethoorn. Bij iedere Bok in Giethoorn komt ook een bord te staan met een QR code. Deze QR code brengt je bij wandelroutes langs alle bokken van de Bokkenparade.

Kijk hier voor de Bokkenroutes die I❤️Giethoorn heeft uitgezet en om direct je stem uit te brengen voor De Bokkenparade.

Je kunt ook de QR code scannen voor de routes en om op Facebook te stemmen.

Iedereen kan meedoen. Bewoners, bezoekers, toeristen, ondernemers, passanten. Mensen kunnen de bokken zien en bewonderen tijdens de guided tour die speciaal voor De Bokkenparade wordt opgezet. Via een stemformulier kan iedereen die het leuk vindt, aangeven welke 7 bokken in Giethoorn –van de Bokkenparade - zij het mooiste vinden. Het is aan u om uw Bok zo leuk mogelijk voor de dag te laten komen. Wilt u zeker mee doen aan de parade maar liever uw bok mooi laten maken door I❤️Giethoorn dan kan dat ook; alles is mogelijk.

Wanneer? De actie loopt van 4 oktober t/m 20 december. Het Winterwende eindfeest is op zaterdag 21 december.

De bokken zijn op 4 oktober in Giethoorn op de Vosjacht af te halen voor adoptie tijdens de ‘Geitenborrel’.

Er zijn 50 bokken beschikbaar en de adoptiekosten per Bok bedragen 125 euro excl. BTW (factuur mogelijk).

Wat u voor het adoptiegeld krijgt:

  • Een levensgrote bok om te pimpen
  • Uw onderneming vermeld in de guided tour als deelnemer, op de website, in alle persuitingen en alle social media
  • Onbeperkt aantal Stemkaarten die u uit kunt delen om mensen te enthousiasmeren vooral op uw bok te stemmen
  • Een of meerdere posters om op te hangen waarmee u laat zien dat uw bok mee doet aan De Bokkenparade
  • Kans om als een van de 7 geitjes met uw bok mee te varen op de I❤️Giethoorn Gondel 2020 met alle publiciteit en gezelligheid daar om heen
  • Naamsvermelding van uw onderneming in alle persuitingen
  • Een Geitenborrel op vrijdag 4 oktober
  • Heel veel lol en plezier!

De 7 prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens het Winterwendefeest op 21 december 2019 (zet de datum alvast in de agenda!)