Inn Friesland

Boek hier een super gezellige B&B in Ternaard, vlak bij de boot naar Ameland. Een ideale uitvalsbasis voor een overtocht of voor als u gaat wadlopen. De appartementen vindt u in de herberg  en deze ligt op slechts een paar kilometer van het gebied dat ‘It Skoar’ wordt genoemd. Het is de grens tussen de Waddenzee en het land.

Zover je kunt kijken zie je in Friesland uitgestrekte landschappen met boerderijen, bossen en heidevelden en dat gaat zelfs door tot aan het waddengebied in het noorden van Friesland. En je ziet overal water! Logisch natuurlijk als je weet dat Friesland voor ongeveer 15% uit water bestaat. De Friese meren met Sneek in de buurt, de Friese Wouden met uitgestrekte bossen en zandverstuivingen en heide waar je maar kijkt. Ook vind je in Friesland vier Nationale Parken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal, Park Lauwersmeer, Nationaal Park de Alde Feanen en Nationaal Park Schiermonnikoog en met als grootste trekker natuurlijk de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed én het Waddengebied. Dé provincie bij uitstek voor de échte genieters dus en natuurlijk kun je in Friesland ook je hart op halen als je wilt wandelen, fietsen, skeeleren of gewoon genieten!

Wacht niet langer en boek nu een prachtig vakantiehuis in Friesland via BelVilla of Booking.com.

Heb je zelf een prachtig vakantiehuis in Friesland en wil je samenwerken met BelVilla? Laat het ons weten.

We geven je graag wat tips voor je bezoek aan Friesland:

  1. Loop, fiets of rijd te Elfstedenroute.
  2. Breng een bezoek aan Dokkum, een van de mooiste Friese steden. Ooit een havenstad, nu een bedevaartsoord of naar het historisch centrum van Franeker.
  3. Maak een wandeltocht over de afsluitdijk. Een technisch hoogstandje gelegen in een wonderschoon watergebied.
  4. Bezoek Harlingen met prachtige monumenten en een gezellige binnenstad of Leeuwarden, in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa, je kunt daar de gevangenis is, de toren beklimmen of overnachten in het oude postkantoor in het centrum, stadshotel Post-Plaza.
  5. Combineer je bezoek aan Friesland met een bezoek aan De Waddeneilanden (Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog horen bij Friesland). Om zeehonden te bewonderen, te wadlopen en te genieten van zon, zand, zee, wind en water.

De toeristische bezienswaardigheden en mooie gebieden in Friesland zijn legio, het enige waar je aan moet denken bij een vakantie in Friesland is dat je er voldoende tijd voor in ruimt want voor je het weet mis je iets! We hebben deze leuke plekken om te overnachten alvast voor je uitgezocht:

1. Post-Plaza Hotel & Grand-Café in Leeuwarden
2. Twadde Thûs ligt in Idskenhuizen, op 40 km van Drachten
3. 13 km van Harlingen ligt deze prachtige villa, Awesome home, in Tzummarum
4. Oeral Thus, ligt in Idskenhuizen, 25 km van Sneek
5. 800 meter van het strand van Workum ligt deze beauty
6. In Grou hebben we dit plaatje gevonden, met een tuin direct aan het meer en Giethoorn op 50 kilometer afstand. Een bezoekje aan het prachtige Steenwijkerland is zo geregeld!
7. Om bij weg te zwijmelen zo mooi… Op het prachtige Ameland bij het strand van Buren op een duin.
8. En het houdt maar niet op! Want wat denk je van deze villa op Terschelling?
9. Of dit prachtige vakantiehuis in Nes dat zo uit een sprookjesboek zou kunnen komen
10. En als klap op de vuurpijl dit mooie chalet in Oosterwolde, 36 km van Giethoorn en direct aan het water. We love it!