Als je denkt aan Flevoland dan komen er misschien gelijk gedachten in je op. Die van wind en water waarschijnlijk, weidse uitzichten, de Oostvaardersplassen en misschien ook wel Urk, het hele bijzondere en unieke plaatsje in Flevoland. Flevoland is een echte aanrader voor een heerlijke vakantie of een weekendje weg in de zomer, winter, herfst of de lente; ieder seizoen van het jaar zul je daar genieten!

Flevoland – dat gemiddeld 5 meter onder de zeespiegel ligt - bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder, beide ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. De Noordoostpolder, komt voort uit het vasteland, en de Flevopolder is het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Voordat de twee polders werden drooggelegd en alles daar nog water was (de Zuiderzee) was Urk een visserdorpje op een eiland. De bewoners zijn van oorsprong en nu nog steeds, diep verbonden met het water en de tradities van de visserij. Het is zelfs zo dat de actuele vissersvloot van Urk de omvangrijkste is van Nederland!

Mocht je denken dat Flevoland voornamelijk bestaat uit polderlandschap dan heb je het mis. Je vindt er 35 prachtige natuurgebieden die ontzettend divers zijn. De namen spreken ook gelijk tot je verbeelding want wat denk je bijvoorbeeld van een boswandeling op het Wilgeneiland of de Rotterdamsehoek, of vogels kijken in het Knarbos of het Larserbos, of volop van het water genieten op de Casteleynsplas, de Lepelaarsplassen het ruige IJssel- en Markermeer of het meer rustige Ketel-, Dronter-, Veluwe-, Gooi- Eem- of IJmeer.

Watersportliefhebbers komen in Flevoland ruim aan hun trekken. Je kunt er suppen, zwemmen, zeilen, lekker het water op gaan met je eigen boot of met een van de huurboten die op diverse locaties worden aangeboden worden. Gewoon aan de kant liggen op een handdoek en genieten van de natuur en de zon kan natuurlijk ook gewoon! En als je even iets heel anders wilt doen kan dat heel gemakkelijk in Almere en Lelystad. Twee grote plaatsen waar je heerlijk kunt eten en leuk kunt shoppen en als dat niet genoeg is voor je, weet dan dat je in no-time in Amsterdam of Utrecht bent met de auto of de trein.

Flevoland staat garant voor een vakantie vol genieten!

Misschien is dit wel het vakantieadres van jouw dromen:

1. The Cosy Cottage, een romantisch ingerichte villa met een tuin, terras, BBQ, hottub en buiten zwembad.
2. Boothuisje Marina Eemhof, met privéparkeergelegenheid, restaurant, bar en casino vlakbij.
3. Liever een huisje op een resort met privéstrand, speelparadijs en een binnen zwembad? Dan is Resort Zuiderzee misschien iets voor je.
4. Een vakantievilla met een hot tub, een kinderspeelplaats, BBQ en een groot buiten zwembad!

Flevoland is perfect voor een dagje uit of weekendje weg in Nederland. Wacht niet langer en boek nu een prachtig vakantiehuis via BelVilla of Booking.com.

Heb je zelf een prachtig vakantiehuis in Flevoland en wil je samenwerken met BelVilla? Laat het ons weten.