Daar waar Flevoland de kleinste Provincie is, is Gelderland de grootste van de twaalf provincies van Nederland. Met prachtige plaatsen om te bezoeken zoals Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn en het gegeven dat alle grote rivieren van Nederland – de Waal, de Neder-Rijn en de Maas - door Gelderland stromen. Met al deze grote rivieren waarvan het waterniveau makkelijk kan stijgen, is het logisch en zeker net zo indrukwekkend dat er ter bescherming veel dijken liggen. Daarnaast vind je er voor de waterhuishouding de uiterwaarden die gelegen zijn tussen een winterdijk en de bedding van een beek of rivier. De ruimte die hiertussen ligt heeft de rivier namelijk nodig om tijdelijke piekafvoeren van het water aan te kunnen.

Dit, de Betuwe, al het groen, de landgoederen, bloeiende boomgaarden, kastelen, pittoreske dorpjes en stadjes maken van Gelderland een uniek gebied in Nederland dat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Neem daarbij de Veluwe op steenworp afstand waar je urenlange wandelingen kunt maken, eindeloos kunt fietsen, kunt paardrijden en golfen en het vele water in de omgeving wat uitnodigt tot alle takken van watersport (kanoën, zwemmen, suppen, roeien) en je weet waar je volgende weekendje weg of vakantie naar toe gaat!

Heb je zelf een prachtig vakantiehuis in Gelderland en wil je samenwerken met BelVilla? Laat het ons weten.

Bezoek je Gelderland in het voorjaar dan zul je verwonderd zijn over alle kleuren van de bloesem en kom je in het najaar dan pluk je je eigen verse appels en peren tijdens de speciale appelplukdagen die worden georganiseerd. Kom je in juni, als de zomer zich aandient dan doe je je tegoed aan de rode kersen. Overal langs de weg vind je de tafels en kraampjes en stalletjes waar de kersen vers uit de boomgaard worden aangeboden. Drie momenten in het jaar waarop een bezoek aan Gelderland in ieder geval onvergetelijk voor je zullen zijn.

Ga je op vakantie met kinderen dan moeten deze bezienswaardigheden zeker op je hitlist:

  1. Het Nederlands Openluchtmuseum
  2. Burgers Zoo
  3. Paleis het Loo
  4. Apenheul
  5. Koningin Julianatoren
  6. Kröller-Müller Museum
  7. Speeltuin Witte Wieven, een traditionele speeltuin vernoemd naar de regionale legende over de Witte Wieven: de heksen die rond dwarrelden om de Witte Wievenkoele in het bos op de Kale Berg. (Klik hier als je de legende wilt lezen)
  8. Blotevoetenpad
  9. Maisdoolhof
  10. Klimbos

Wacht niet langer en boek nu een prachtig vakantiehuis in Gelderland via BelVilla of Booking.com. Bijvoorbeeld deze:

Prachtig vakantiehuis met whirlpool, aan de rand van het bos met grote tuin en een buitenzwembad.
Romantisch, luxe wellness huis vlakbij de Veluwe