Op vakantie in de meest bourgondische provincie van Nederland: Limburg.

De provincie Limburg ligt in het zuidoosten van Nederland, lang gerekt tussen België en Duitsland, met een eigen taal, dieren die verder bijna niet in Nederland voorkomen, mijnen en grotten. Met vlaaien, bijna 20 andere streekproducten, de prachtige hoofdstad Maastricht én een Limburgse wereldster: André Rieu, violist en orkestleider. Welkom in Limburg!

Limburg is om vele redenen uniek te noemen. Om de grond met daarin de mergel dat is ontstaan toen het ijs uit de ijstijd smolt en Limburg een zee werd. De schelpen in de zee vormden een laag kalk op de bodem waar later zand en klei overheen kwam en werd samengeperst. Met brokken mergelsteen werden vervolgens huizen en kastelen gebouwd die je overal nog terugziet. Als je wilt kun je de mergelgrotten bezoeken maar pas op dat je bij de gids blijft! Ook worden de grotten gebruikt als champignonkwekerijen of dienen ze als beschermde leefomgeving voor vleermuizen.

Ook uniek is alle steenkool in de grond. Voor het winnen daarvan werden er mijnen gebouwd, gangen onder de grond tot wel 800 meter diep en ook die mijnen kun je beleven en ervaren.

En ook uniek door de lekkere streekproducten, bijzondere natuur en prachtige kastelen die het landschap sieren. Veel mensen komen naar de provincie Limburg voor een langere vakantie of een dagje uit. Ze komen om te fietsen langs de Maas en onderweg een van de kastelen te bezoeken of voor de mergelgrotten onder de Sint Pietersberg bij Maastricht. De prachtige heuvels, steile hellingen, mooie vergezichten en de Maasplassen (voorheen grote grindgaten die onder water zijn gelopen) zijn voor iedereen en altijd de moeite waard om te bezoeken en om van te genieten.

Neem daarbij vlaaien, asperges, Limburgse biertjes, Limburgse kaas (er zit wel een luchtje aan) en de gastvrije Limburgers en je nieuwe vakantiebestemming is gekozen!

We zetten een paar prachtige vakantiehuizen voor je op een rij maar kijk vooral zelf eens rond op Bookin.com of BelVilla naar jouw vakantie droomhuis en hoe leuk je vakantie kunt vieren in het Limburgse land.

Limburg is perfect voor een dagje uit of weekendje weg in Nederland. Wacht niet langer en boek nu een prachtig vakantiehuis via BelVilla of Booking.com.

Heb je zelf een prachtig vakantiehuis in Limburg en wil je samenwerken met BelVilla? Laat het ons weten.

Top vijf aanbevolen vakantie locaties in Limburg

1. In Landgraaf in Limburg staat dit grote vakantiehuis voor 4 personen. De gezellige stad Heerlen ligt op 10 km afstand. Kerken, molens, monumenten: deze stad heeft het allemaal! Of ga een dag de grens over naar Aken in Duitsland of lekker zonnen op het terras.
2. Aan dit uitzicht kun je vast wel wennen! Als je deze vakantiewoning of een van de prachtige appartementen in Gulpen boekt voor je vakantie dan krijg je een privéterras én dit cadeau! Kijk snel naar alle foto’s!
3. Op boek een van de huizen van Dormio Resort Maastricht. De aanbevelingen zijn top!
4. Of wat dacht je van deze! Hotel Monastère Maastricht ligt in Maastricht en is een 4-sterrenhotel in het Boschstraatkwartier, op 650 meter van het Vrijthof.
5. Nou nog eentje dan: Chique kamers gevestigd in het voormalig koetshuis van Kasteel De Hoogenweerth op een privélandgoed aan de Maas en naast de jachthaven van Maastricht.