Op vakantie in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is een veelzijdige regio in het noordwesten van Nederland. Met de provincie Zuid-Holland en Utrecht aan haar flanken en de dijkenverbinding met de provincies Friesland en Flevoland kun je vanuit hier een klein rondje Nederland maken tijdens je vakantie.

De hele westkust grenst aan de Noordzee en aan de noord- en oostkant vind je de Waddenzee en het Ijsselmeer dus de echte waterratten kunnen hun hart ophalen. Meerdere kustplaatsen zoals Bloemenzaal aan Zee, Castricum Zandvoort en het schildersdorp Bergen staan garant voor lange zandstranden en zwoele zomernachten, grote steden en pittoreske dorpjes in overvloed; je vindt ze in Noord-Holland.

Bezienswaardigheden

Er is eigenlijk geen beginnen aan om alle leuke steden, bezienswaardigheden en attracties te benoemen maar we doen een poging om te beginnen in Amsterdam met het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de Hermitage, Madame Tussaud en de Heineken Experience. Of het oude centrum met leuke winkelstraten, het Frans Hals Museum in Haarlem, de Kaasstad Alkmaar met de oude stad en het kaasmuseum, waar je jezelf gerust een hele dag kunt vermaken. een dagje verkennen. Hier kun je gedurende de zomermaanden elke vrijdagochtend een kijkje nemen bij de Kaasmarkt op het centrale Waagplein. Ook een bezoek aan het Kaasmuseum en de Oude Stad mag je tijdens een dagje Alkmaar niet overslaan. Den Helder met de vlootdagen, de Westeinderplassen, IJmuiden met de heerlijkste vis, mooie sluizen en het nog zo lege strand. We kunnen nog wel uren door gaan maar zoals gezegd… bijna niet te doen met zoveel moois om te zien en te bleven als je voor jouw vakantiebestemming voor Noord-Holland kiest.

Noord-Holland is ideaal voor je als je een vakantie aan de kust wilt combineren met een rondje Waddeneilanden en een aantal city-trips. Trek er maar gerust een paar dagen vooruit want je komt tijd te kort!

Wacht niet langer en boek nu een prachtig vakantiehuis in Noord-Holland via BelVilla of Booking.com.

Heb je zelf een prachtig vakantiehuis in Noord-Holland en wil je samenwerken met BelVilla? Laat het ons weten.

Wist je dat…

 • Er in 1906 ruim 100 kaasfabrieken waren in Noord-Holland? En dat er nu nog maar twee grote kaasfabrieken zijn, namelijk in Lutjewinkel en de Beemster.
 • Er in Noord-Holland twee grote nationale parken zijn? Het Nationaal Park Duinen van Texel (de hele westzijde van Texel) en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (de brede duinstrook van Zandvoort tot in IJmuiden/Velsen).
 • Amsterdam meer dan 100 kilometer gracht met meer dan 1500 bruggen heeft?
 • Twisk, een heel klein dorpje, op de stoomtreinroute van Hoorn naar Medemblik ligt? En dat het een idyllisch, beschermd dorpsgezicht met fraai gerestaureerde stolpboerderijen, historische huizen en kerken heeft?
 • Beemsterkaas, Zaanse Mosterd en de Opperdoezer Ronde typische Noord-Hollandse producten zijn?
 • Er een echt (Noord) Hollands liedje is dat –naar ze zeggen – Holland precies goed beschrijft. We delen het graag me je:

  Holland ze zeggen je grond is zo dras
  Maar mals zijn je weiden en puik is je gras
  En vet zijn je glanzende koeien
  Fris waait de wind door je wuivende riet
  Groen zijn je dorpjes in 't neev'lig verschiet
  Rijk staan je gaarden te bloeien
  Blank is je water en geurig je hooi
  Holland, mijn Holland, ik vind je zo mooi!
  Holland, mijn Holland, ik vind je zo mooi!

  Holland ze zeggen: je bent maar zo klein
  Maar wijd is je zee en je lucht is zo rein
  En breed zijn je krachtige stromen
  Goud is je graan op je zand en je klei
  Purper het kleed van je golvende hei
  Stoer zijn je ruisende bomen
  Holland, ik min j'om je heerlijke tooi
  Holland, mijn Holland, ik vind je zo mooi!
  Holland, mijn Holland, ik vind je zo mooi!

  S. Abramsz