Klein maar fijn

De kleinste provincie van Nederland is Utrecht. Het ligt midden in Nederland als een groen hart. Met het Amerongse bos en de Utrechtse heuvelrug, waar je reeën en andere dieren in het wild kunt spotten. Waar ook de prachtige Utrechtse Heuvelrug ligt dat te boek staat als het op een-na-grootste beboste gebied van Nederland. Waar je in no-time van de natuur het bruisende stadsleven in wandelt om te genieten van architectonische hoogstandjes zoals bijvoorbeeld De Domtoren, de hoogste kerktoren van ons land.

Je ziet hem al vanaf ver de Domtoren. Met een hoogte van 112 meter en 32 centimeter om precies te zijn. En als je helemaal naar boven wilt, moet je 465 traptreden beklimmen maar dan krijg je ook wat. Eenmaal boven heb je een fenomenaal uitzicht dat met helder weer zelfs Rotterdam zichtbaar maakt!

Het Nationaal Park van Utrecht

Nederland heeft 21 nationale parken. Landschappen die beschermd worden vanwege hun belang voor natuur en recreatie en die samen vertellen wat er aan bijzonderheden is terug te vinden in de Nederlandse natuur. Deze Nationale parken bedragen maar 3% van Nederland en zijn dus unieke, bijzondere plekken die we moeten koesteren.

In de provincie Utrecht ligt Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug die als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen strekt. Net als de stuwwal met zijn bossen en heidevelden en de uiterwaarden van Amerongen horen zij allemaal bij het gebied. Het grote netwerk aan wandel- en fietsroutes en ruiterpaden lijkt eindeloos. Landhuizen, kastelen, pittoreske dorpjes of rustige landschappen en prachtige natuur. Begin ergens en laat je verrassen waar je uitkomt. De meest prachtige uithoeken en mooie natuurgebieden zijn op fietsafstand en als je de stad wilt doorkruizen dan doe je dat op de fiets in nog geen 30 minuten van de ene naar de andere kant.

Eten, drinken, slapen genieten!

Ben je in Utrecht dan kom je er niet onder uit; je moet de Domtorentjes proeven bij een lekker kopje thee en de Boterspritsen met een lekkere kop koffie. Een tikje zout maar ondergedompeld in chocola een waar genot.

In de buurt van Utrecht

Voor overnachtingen kun je op legio plaatsen terecht en je vindt villa’s en vakantiewoningen in de buurt van Utrecht en hotels en B&B’s in het hart. Naar ieders wens is wat te vinden en wij zochten alvast een paar parels voor je uit:

En dan midden in het hart van Nederland, accommodaties in Utrecht: